Polévka fazolová s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka fazolová s klobásou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2198 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Brambory |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cibule - nať |
250 g | Fazole bílé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mrkev kořen |
100 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 5,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Cibule - nať, Fazole bílé, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka fazolová s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu s cibulí rozkrájíme na malé kostky, zpěníme na sádle, posypeme moukou a osmahneme. |
2 | Poté vše zalijeme vývarem, přisypeme brambory nakrájené také na malé kostky a vaříme doměkka. |
3 | Polovinu fazolí v tomatě rozmixujeme, přidáme k zelenině i s protlakem a krátce povaříme. Druhou polovinu celých fazolí v polévce pouze přihřejeme. |
4 | Mezitím na pánvi na sucho osmahneme klobásu nakrájenou na kolečka. |
5 | Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách, kdy do každé porce nasypeme trochu osmahnutých koleček klobásy s jemně nasekanými natěmi. |