Recept

Polévka fazolová s klobásou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2198
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Brambory
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Cibule - nať
250 g Fazole bílé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev kořen
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 474kJ
15% Sacharidy 54 g
11% Tuky 8 g
51% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Polévka fazolová s klobásou postup přípravy receptu:

1

Zeleninu s cibulí rozkrájíme na malé kostky, zpěníme na sádle, posypeme moukou a osmahneme.

2

Poté vše zalijeme vývarem, přisypeme brambory nakrájené také na malé kostky a vaříme doměkka.

3

Polovinu fazolí v tomatě rozmixujeme, přidáme k zelenině i s protlakem a krátce povaříme. Druhou polovinu celých fazolí v polévce pouze přihřejeme.

4

Mezitím na pánvi na sucho osmahneme klobásu nakrájenou na kolečka.

5

Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách, kdy do každé porce nasypeme trochu osmahnutých koleček klobásy s jemně nasekanými natěmi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept