Jednoduchý recept

Vařená štika

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21981
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
1 ks Petržel kořen
1500 g Štika obecná
1 polévková lžíce Strouhanka
1 polévková lžíce Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 204 kcal
Kilojoule 854kJ
3% Sacharidy 9 g
4% Tuky 3 g
24% Sodík 490 mg
64% Bílkoviny 36 g

Vařená štika postup přípravy receptu:

1

Štiku očistíme, vykucháme, odřežeme hlavu a omyjeme. Pak ji nakrájíme na porce - podkovy, které osolíme a odložíme do chladničky na 30 minut.

2

Mezitím očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel, nakrájíme na kostičky a v hrnci krátce orestujeme na rozpáleném másle (1 lžíce).

3

Zeleninu pak zalijeme horkou vodou a vaříme do poloměkka. Až potom vložíme do vody naporcovanou štiku, dosolíme podle chuti a pomalu vaříme do změknutí přibližně 15 minut. Vody by mělo být tolik, aby jen pokrývala maso se zeleninou.

4

V malé pánvičce rozehřejeme 1 lžíci másla, zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli, přimícháme strouhanku a osmahneme dorůžova.

5

Tuto strouhankovou jíšku přimícháme opatrně ke štice se zeleninou a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept