Opilé špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opilé špízy
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 16 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21991 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
400 g | Klobása vepřová |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika žlutá |
25 ml | Slivovice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 99,5mg |
Draslík | 458,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Klobása vepřová, Olej rostlinný, Paprika žlutá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Slivovice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Opilé špízy postup přípravy receptu:
1 | Klobásu a slaninu nakrájíme na silnější plátky, cibuli na kolečka a papriku na větší kusy. |
2 | Připravíme jehly na špízy, které potřeme trochou oleje. Na jednotlivé jehly střídavě napichujeme klobásu, cibuli, papriku a slaninu. Před grilováním špízy polijeme slivovicí. |
3 | Grilujeme 4 minuty, špízy otáčíme. |