Dušené slávky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené slávky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21992 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Česnek |
150 g | Cibule |
1,5 kg | Mušle slávky |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
40 g | Strouhanka |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
0,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 934,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 46,1mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Mušle slávky, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené slávky postup přípravy receptu:
1 | Slávky (mušle) musíme důkladně vyčistit kartáčem a několikrát oprat v čisté vodě a důkladně opláchnout. |
2 | Oloupanou cibuli, česnek a omytou petrželku drobně nakrájíme. Omytá rajčata nakrájíme na malé kostky. |
3 | V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, pak k ní přidáme pokrájenou zeleninu, 0.5 dl vody, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě chvíli dusíme. |
4 | Když je zelenina poloměkká, přisypeme k ní strouhanku, sůl, pepř, zamícháme a položíme na ni slávky, zakryjeme pokličkou a zase chvilku dusíme. |
5 | Když se slávky po chvíli otevřou, přilijeme bílé víno a vše povaříme 5 minut. |