Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21992
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Česnek
150 g Cibule
1,5 kg Mušle slávky
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
40 g Strouhanka
1 polévková lžíce Sůl
1 dl Víno bílé
0,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 618 kcal
Kilojoule 2 587kJ
7% Sacharidy 26 g
45% Tuky 34 g
82% Sodík 2 g
83% Bílkoviny 47 g

Dušené slávky postup přípravy receptu:

1

Slávky (mušle) musíme důkladně vyčistit kartáčem a několikrát oprat v čisté vodě a důkladně opláchnout.

2

Oloupanou cibuli, česnek a omytou petrželku drobně nakrájíme. Omytá rajčata nakrájíme na malé kostky.

3

V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, pak k ní přidáme pokrájenou zeleninu, 0.5 dl vody, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě chvíli dusíme.

4

Když je zelenina poloměkká, přisypeme k ní strouhanku, sůl, pepř, zamícháme a položíme na ni slávky, zakryjeme pokličkou a zase chvilku dusíme.

5

Když se slávky po chvíli otevřou, přilijeme bílé víno a vše povaříme 5 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept