Salát z garnátů a avokáda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z garnátů a avokáda
Salát z garnátů a avokáda
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21993 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
20 ml | Balsamico ocet |
10 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
200 g | Garnát obecný |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 103,0mg |
Draslík | 659,9mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,7mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Balsamico ocet, Citronová šťáva, Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z garnátů a avokáda postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme avokáda a ostrým nožem je rozpůlíme podél pecky. Uchopíme obě poloviny a otočením proti sobě je oddělíme. Nožem vyjmeme pecku a nakrájíme podélně na plátky. |
2 | Avokádové plátky potřeme citronovou šťávou, aby dužina nehnědla, rozdělíme na 4 talíře do tvaru vějíře a poklademe garnáty. |
3 | Všechny suroviny na zálivku (ocet, oliv.olej, sůl a pepř) dáme do sklenice se šroubovacím víkem a důkladně protřepeme. Zálivkou přelijeme každou porci, posypeme nasekanou petrželkou a ozdobíme plátkem citronu. |