Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21994
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

5 ks Česnek
1 kg Mušle slávky
5 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 polévková lžíce Sůl
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 273 kcal
Kilojoule 1 144kJ
4% Sacharidy 13 g
8% Tuky 6 g
48% Sodík 961 mg
54% Bílkoviny 30 g

Slávky ve šťávě postup přípravy receptu:

1

Slávky důkladně očistíme kartáčem, propereme několikrát v čisté vodě a propláchneme.

2

V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme pokrájený česnek (musíme dát pozor, aby nezhnědnul), přidáme drobně pokrájenou petrželku s pepřem, pak hned přiložíme slávky a zakryjeme pokličkou.

3

Když se slávky za chviličku otevřou, přilijeme víno, osolíme a pod pokličkou chvilku povaříme.

4

Slávky servírujeme se šťávou, ve které se vařily, a s bílým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept