Slávky ve šťávě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky ve šťávě
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21994 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
5 ks | Česnek |
1 kg | Mušle slávky |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 877,1mg |
Vláknina | 561,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mušle slávky, Pepř bílý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávky ve šťávě postup přípravy receptu:
1 | Slávky důkladně očistíme kartáčem, propereme několikrát v čisté vodě a propláchneme. |
2 | V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme pokrájený česnek (musíme dát pozor, aby nezhnědnul), přidáme drobně pokrájenou petrželku s pepřem, pak hned přiložíme slávky a zakryjeme pokličkou. |
3 | Když se slávky za chviličku otevřou, přilijeme víno, osolíme a pod pokličkou chvilku povaříme. |
4 | Slávky servírujeme se šťávou, ve které se vařily, a s bílým chlebem. |