Rýže s mořskými plody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže s mořskými plody
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21999 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
200 g | Krevety tygří - loupané |
200 g | Losos - filety |
40 ml | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
400 g | Rýže loupaná |
1 ks | Šalotka |
200 g | Sépie |
20 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
375 ml | Víno bílé |
750 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97g |
---|---|
Cholesterol | 140,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Losos - filety, Rajčata, Rýže loupaná, Šalotka, Sépie, Sýr Parmezán, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže s mořskými plody postup přípravy receptu:
1 | V pánvi na oleji smažíme dva prolisované stroužky česneku, kolečka sépie, vyloupané krevety zbavené hlavy a nudličky z filet lososa. Až získají matný vzhled, přidáme nasekanou petržel, promícháme a odstavíme. |
2 | V oleji osmažíme šalotku, rýži a až se obalí olejem přilijeme i víno a to vaříme, dokud se nevstřebá. Přidáme nakrájená rajčata a vývar. |
3 | Dvě minuty před dovařením vmícháme mořské plody, rybu, smetanu, nastrouhaný parmazán a petržel. Po prohřátí podáváme. |