Recept

Mušle v zeleninové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 22001
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
30 g Celer bulvový
5 ks Česnek
50 g Cibule
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Mrkev kořen
3 kg Mušle slávky
1 dl Olej olivový
2 polévková lžíce Petržel - nať
40 g Protlak rajčatový
150 g Rajčata
1 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 578 kcal
Kilojoule 2 417kJ
9% Sacharidy 32 g
51% Tuky 38 g
106% Sodík 2 g
130% Bílkoviny 73 g

Mušle v zeleninové omáčce postup přípravy receptu:

1

Mušle dobře kartáčem očistíme, propereme v čisté vodě a znovu opláchneme.

2

Cibuli, mrkev a celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na drobno.

3

Omytá rajčata nakrájíme na kostky.

4

V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, přidáme mrkev s celerem, rajčatový protlak, mouku a rajčata, pokrájený česnek a sůl. Vše promícháme a na chvíli odstavíme z plotny.

5

Do hrnce dáme vařit horkou vodu a mušle vodou spaříme. Z takto otevřených mušlí vyjmeme maso, které dáme vařit do osolené vody s bobkovým listem a vaříme 15 minut. Mušle z vody vytáhneme a položíme s masem do pekáče.

6

Pánev se zeleninou postavíme znovu na plotnu a za stálého míchání přilijeme hrnek vývaru z mušlí, ochutnáme, dosolíme podle chuti a chvíli povaříme.

7

Pak zeleninovou omáčku přelijeme přes síto na mušle v pekáči.

8

který vložíme do dobře vyhřáté trouby zapéct při 170 °C na 30 minut.

9

Mušle servírujeme s omáčkou, posypané zelenou petrželkou s a bílým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept