Mušle v zeleninové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle v zeleninové omáčce
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 22001 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
30 g | Celer bulvový |
5 ks | Česnek |
50 g | Cibule |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Mrkev kořen |
3 kg | Mušle slávky |
1 dl | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
40 g | Protlak rajčatový |
150 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 168,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,3mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Mušle slávky, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle v zeleninové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Mušle dobře kartáčem očistíme, propereme v čisté vodě a znovu opláchneme. |
2 | Cibuli, mrkev a celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na drobno. |
3 | Omytá rajčata nakrájíme na kostky. |
4 | V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, přidáme mrkev s celerem, rajčatový protlak, mouku a rajčata, pokrájený česnek a sůl. Vše promícháme a na chvíli odstavíme z plotny. |
5 | Do hrnce dáme vařit horkou vodu a mušle vodou spaříme. Z takto otevřených mušlí vyjmeme maso, které dáme vařit do osolené vody s bobkovým listem a vaříme 15 minut. Mušle z vody vytáhneme a položíme s masem do pekáče. |
6 | Pánev se zeleninou postavíme znovu na plotnu a za stálého míchání přilijeme hrnek vývaru z mušlí, ochutnáme, dosolíme podle chuti a chvíli povaříme. |
7 | Pak zeleninovou omáčku přelijeme přes síto na mušle v pekáči. |
8 | který vložíme do dobře vyhřáté trouby zapéct při 170 °C na 30 minut. |
9 | Mušle servírujeme s omáčkou, posypané zelenou petrželkou s a bílým chlebem. |