Vepřový bok na grilu ve vínu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový bok na grilu ve vínu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22003 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
20 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika oranžová |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Vepřový bok |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 325,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Vepřový bok, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Paprika oranžová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový bok na grilu ve vínu postup přípravy receptu:
1 | Papriku nakrájíme na plátky, rajčata a cibuli na kolečka, maso na větší kousky. |
2 | Připravíme jehly na špízy a potřeme je trochou oleje. Nakrájenou zeleninu s masem postupně napichujeme na jehly. Hotové špízy osolíme, opepříme a vložíme do hlubšího pekáčku. Špízy polijeme vínem a necháme dvě hodiny v chladničce. |
3 | Grilujeme 10 minut za občasného otáčení. |