Recept

Nakládaný losos v zázvoru

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 22006
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 g Česnek
5 g Cukr krupice
2 g Dýňová semínka
4 g Kopr čerstvý
500 g Losos - filety
10 ml Ocet vinný
2 g Olej sezamový
4 ml Olej slunečnicový
5 g Omáčka sójová
5 g Pepř černý celý
4 g Sezam - semena
5 ml Sherry brandy
5 g Sůl
65 ml Voda pitná
25 g Zázvor celý
175 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 78 kcal
Kilojoule 328kJ
1% Sacharidy 3 g
4% Tuky 3 g
12% Sodík 232 mg
19% Bílkoviny 10 g
Nakládaný losos v zázvoru

Nakládaný losos v zázvoru postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme maso z lososa. Pinzetou odstraníme z ryby všechny kosti i kostičky. Poté připravíme marinádu. K jemně nastrouhanému zázvoru přidáme cukr, sůl, celý pepř, dýňová semínka a nasekaný kopr. V této směsi lososa obalíme, vložíme do misky a přikryjeme. Necháme 3 dny pod závažím uležet. Losos musí být v lednici.

2

Po třech dnech vyndáme lososa z misky, očistíme z něj koření, zázvor a kopr a rozkrájíme na tenké plátky.

3

Jako přílohu připravíme nakládané zelí. Na oleji opečeme zelí, utřený česnek a nastrouhaný zázvor. Podlijeme sherry brandy, octem, sójovou omáčkou a vodou. K zelí přidáme cukr a vše ode dna promícháme. Kastrol přikryjeme poklicí a zelí vaříme do změknutí. Když je zelí měkké, sundáme poklici a vaříme tak dlouho, dokud se neodpaří přebytečná tekutina. Nakonec ochutíme solí a pepřem a necháme vychladit.

4

Celý pokrm zdobíme opraženými sezamovými semínky.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept