Nakládaný losos v zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nakládaný losos v zázvoru
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22006 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 g | Česnek |
5 g | Cukr krupice |
2 g | Dýňová semínka |
4 g | Kopr čerstvý |
500 g | Losos - filety |
10 ml | Ocet vinný |
2 g | Olej sezamový |
4 ml | Olej slunečnicový |
5 g | Omáčka sójová |
5 g | Pepř černý celý |
4 g | Sezam - semena |
5 ml | Sherry brandy |
5 g | Sůl |
65 ml | Voda pitná |
25 g | Zázvor celý |
175 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 26,0mg |
Draslík | 214,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Dýňová semínka, Kopr čerstvý, Losos - filety, Ocet vinný, Olej sezamový, Olej slunečnicový, Pepř černý celý, Sezam - semena, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nakládaný losos v zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme maso z lososa. Pinzetou odstraníme z ryby všechny kosti i kostičky. Poté připravíme marinádu. K jemně nastrouhanému zázvoru přidáme cukr, sůl, celý pepř, dýňová semínka a nasekaný kopr. V této směsi lososa obalíme, vložíme do misky a přikryjeme. Necháme 3 dny pod závažím uležet. Losos musí být v lednici. |
2 | Po třech dnech vyndáme lososa z misky, očistíme z něj koření, zázvor a kopr a rozkrájíme na tenké plátky. |
3 | Jako přílohu připravíme nakládané zelí. Na oleji opečeme zelí, utřený česnek a nastrouhaný zázvor. Podlijeme sherry brandy, octem, sójovou omáčkou a vodou. K zelí přidáme cukr a vše ode dna promícháme. Kastrol přikryjeme poklicí a zelí vaříme do změknutí. Když je zelí měkké, sundáme poklici a vaříme tak dlouho, dokud se neodpaří přebytečná tekutina. Nakonec ochutíme solí a pepřem a necháme vychladit. |
4 | Celý pokrm zdobíme opraženými sezamovými semínky. |