Sledě na dieppeský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sledě na dieppeský způsob
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 22009 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 špetka | Bobkový list |
50 g | Cibule |
20 g | Citronová kůra |
50 g | Mrkev kořen |
250 ml | Ocet vinný |
10 g | Petržel kudrnka |
1 špetka | Šalotka |
1 kg | Sleď čerstvý |
5 g | Tymián čerstvý |
750 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 233,3mg |
Draslík | 124,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 66,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová kůra, Ocet vinný, Šalotka, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel kudrnka, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sledě na dieppeský způsob postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme marinádu. Do mísy nalijeme víno, ocet, přisypeme na kolečka nakrájenou mrkev, cibuli pokrájenou na proužky, tymián, bobkový list, posekanou petrželku a nadrobno nakrájenou šalotku. |
2 | Do širšího hrnce vložíme očištěné sledě, zalijeme marinádou a na mírném ohni povaříme asi 10–12 minut. Hrnec odstavíme a sledě v marinádě necháme vychladnout. |
3 | Sledě upravíme na talíře, přelijeme vychlazenou marinádou a ozdobíme proužky citronové kůry. |