Krém z oliv - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém z oliv
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22011 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 g | Česnek |
25 g | Kapary |
10 ml | Olej olivový extra panenský |
125 g | Olivy černé |
1 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sardelová očka |
2 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 7,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý, Sardelová očka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krém z oliv postup přípravy receptu:
1 | Olivový krém připravíme tak, že vložíme do vyšší nádoby černé nebo zelené vypeckované olivy, utřený česnek, kapary, sardelová očka pokrájená na menší kousky, tymián a extra panenský olivový olej. Vše tyčovým mixérem rozmixujeme a dochutíme pepřem. |