Recept

Krevetové kapsy s dresinkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22012

Ingredience

10 ml Citronová šťáva
2 kávová lžička Cukr palmový
1 ks Koriandr čerstvý
600 g Krevety tygří - loupané
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 ml Olej arašídový (podzemnicový)
40 ml Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
40 ml Vývar rybí
1 polévková lžíce Zázvor mletý
1 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 519 kcal
Kilojoule 2 172kJ
17% Sacharidy 61 g
25% Tuky 18 g
14% Sodík 278 mg
86% Bílkoviny 48 g

Krevetové kapsy s dresinkem postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s vajíčkem, olejem, solí a vodou podle potřeby. Vypracujeme těsto, zabalíme je do vlhké utěrky a necháme hodinu odpočinout.

2

Krevety očistíme, vyloupeme a nakrájíme. Rozmixujeme je spolu s česnekem, zázvorem a šalotkou.

3

Těsto vyválíme a vykrájíme z něj kolečka, do všech vložíme krevetovou směs a zabalíme. V kastrolu vaříme všechny kapsy pět minut, vodu poté scedíme a kapsy rozdělíme na talíře.

4

Smícháme nakrájenou papriku, rybí vývar, cukr, citronovou šťávu a arašídový olej. Směs podáváme s těstovinovými kapsami jako dresink.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept