Krevetové kapsy s dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetové kapsy s dresinkem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22012 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
10 ml | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Cukr palmový |
1 ks | Koriandr čerstvý |
600 g | Krevety tygří - loupané |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
40 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
40 ml | Vývar rybí |
1 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 280,2mg |
Draslík | 469,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 486,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Olej arašídový (podzemnicový), Paprika červená, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Vývar rybí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr palmový, Krevety tygří - loupané, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetové kapsy s dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s vajíčkem, olejem, solí a vodou podle potřeby. Vypracujeme těsto, zabalíme je do vlhké utěrky a necháme hodinu odpočinout. |
2 | Krevety očistíme, vyloupeme a nakrájíme. Rozmixujeme je spolu s česnekem, zázvorem a šalotkou. |
3 | Těsto vyválíme a vykrájíme z něj kolečka, do všech vložíme krevetovou směs a zabalíme. V kastrolu vaříme všechny kapsy pět minut, vodu poté scedíme a kapsy rozdělíme na talíře. |
4 | Smícháme nakrájenou papriku, rybí vývar, cukr, citronovou šťávu a arašídový olej. Směs podáváme s těstovinovými kapsami jako dresink. |