Livornský losos - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Livornský losos
Livornský losos
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 22013 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
80 g | Brambory |
10 g | Estragon |
10 g | Fenykl čerstvý |
80 g | Jablka |
15 g | Kerblík |
160 g | Losos uzený |
15 ml | Ocet vinný |
15 ml | Olej olivový extra panenský |
15 g | Petržel kudrnka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 17,9mg |
Draslík | 369,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Estragon, Fenykl čerstvý, Jablka, Kerblík, Losos uzený, Ocet vinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Livornský losos postup přípravy receptu:
1 | Uzeného lososa zbavíme kůže, maso nakrájíme na kostičky. Brambory očistíme, nakrájíme také na kostičky a vaříme v osolené vodě asi 10 minut doměkka. Slijeme vodu a brambory necháme vychladnout. |
2 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a opět nakrájíme na kostičky. |
3 | V míse smícháme kostičky lososa, brambor a jablek. Zakapeme olejem a octem, posypeme posekanou petrželkou, kerblíkem, estragonem a fenyklem. |
4 | Salát podáváme vychlazený. |