Recept

Zapečené brambory s jehněčím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 125 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 22015
Kategorie: Maso

Ingredience

680 g Brambory
5 ks Celer bulvový
2 ks Cibule
3 polévková lžíce Ječné kroupy
750 g Jehněčí kotlety
100 g Mrkev kořen
20 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 l Vývar jehněčí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 574 kcal
Kilojoule 2 403kJ
11% Sacharidy 40 g
38% Tuky 28 g
28% Sodík 566 mg
72% Bílkoviny 41 g

Zapečené brambory s jehněčím postup přípravy receptu:

1

Kotlety restujeme na oleji z každé strany 12 minut.

2

Do ohnivzdorné mísy vložíme nakrájenou cibuli na kolečka, na ni brambory na kolečka, plátky mrkve, celeru, šalvěj, tymián a navrch kotlety. Přidáme sůl a pepř a vše posypeme kroupami a ostatními surovinami. Nakonec vložíme zbylé brambory a přelijeme vývarem.

3

Dusíme v troubě 1 a 1/2 hodiny, poté zvýšíme teplotu ze 190 °C na 230 °C na dalších 10 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept