Zapečené brambory s jehněčím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené brambory s jehněčím
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 125 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22015 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
680 g | Brambory |
5 ks | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Ječné kroupy |
750 g | Jehněčí kotlety |
100 g | Mrkev kořen |
20 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
1 l | Vývar jehněčí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 117,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Jehněčí kotlety, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ječné kroupy, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené brambory s jehněčím postup přípravy receptu:
1 | Kotlety restujeme na oleji z každé strany 12 minut. |
2 | Do ohnivzdorné mísy vložíme nakrájenou cibuli na kolečka, na ni brambory na kolečka, plátky mrkve, celeru, šalvěj, tymián a navrch kotlety. Přidáme sůl a pepř a vše posypeme kroupami a ostatními surovinami. Nakonec vložíme zbylé brambory a přelijeme vývarem. |
3 | Dusíme v troubě 1 a 1/2 hodiny, poté zvýšíme teplotu ze 190 °C na 230 °C na dalších 10 minut. |