Předkrm z makrely - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Předkrm z makrely
Předkrm z makrely
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 22016 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
15 g | Hořčice |
10 g | Kerblík |
2 ks | Makrela uzená |
50 ml | Ocet vinný |
2 ks | Okurky |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Šalotka |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 235,9mg |
Draslík | 693,2mg |
Vláknina | 466,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kerblík, Makrela uzená, Ocet vinný, Okurky, Šalotka, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Předkrm z makrely postup přípravy receptu:
1 | Budeme potřebovat dvě uzené makrely. Oddělíme hlavu a ocas, vyndáme páteř a kosti, maso od kůže oddělíme a z masa na talířku vytvoříme kopeček. |
2 | Do misky nalijeme ocet a olej, vmícháme žloutky, lžíci hořčice, přisypeme posekanou šalotku a kerblík, přidáme ještě kyselé okurky, které pokrájíme najemno. Vše spolu promícháme a vzniklou omáčkou přelijeme kopečky makrely. |
3 | Podáváme vychlazené. |