Dušené jehněčí s kuskusem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené jehněčí s kuskusem
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22017 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Cuketa |
350 g | Dýně |
4 ks | Jehněčí kotlety |
250 g | Kuskus |
8 ks | Meruňky |
20 ml | Olej olivový |
500 g | Rajčata |
1 špetka | Skořice celá |
8 ks | Švestky |
6 kávová lžička | Tymián sušený |
250 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 66,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 10g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,8mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cuketa, Dýně, Jehněčí kotlety, Kuskus, Meruňky, Rajčata, Skořice celá, Švestky, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené jehněčí s kuskusem postup přípravy receptu:
1 | Zprudka na oleji osmažíme kotlety a vložíme je do ohnivzdorné mísy k nakrájeným rajčatům, vínu, bobkovému listu, tymiánu a skořici. Po hodině dušení v troubě přidáme kousky dýně, cukety, sušené meruňky a švestky, bez pokličky dusíme dalších třicet minut. |
2 | Kuskus připravíme podle návodu na krabici a podáváme s ním dušené jehněčí. |
Poznámka
1