Marinované jehněčí na hrozinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované jehněčí na hrozinkách
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22018 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
40 ml | Citronová šťáva |
70 g | Hrozinky |
680 g | Jehněčí kýta |
125 ml | Jogurt bílý |
2 kávová lžička | Kardamom |
3 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
80 g | Mandle |
125 ml | Mléko odtučněné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 116,7mg |
Draslík | 891,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Hrozinky, Jehněčí kýta, Jogurt bílý, Kardamom, Koriandr čerstvý, Mandle, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko odtučněné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované jehněčí na hrozinkách postup přípravy receptu:
1 | Připravíme jehněčí kýtu bez kosti, zbavenou tuku a nakrájenou na kostky. Cibuli a zázvor nasekáme nadrobno. |
2 | Smícháme mleté mandle, zázvor, jogurt, cibuli, citronovou šťávu, koriandr, kardamom, pepř a umixujeme směs dohladka. Maso marinujeme přes noc přikryté v ledničce. |
3 | Maso vaříme na pánvi s hrozinkami a mlékem pod pokličkou hodinu a půl a poté bez pokličky 30–40 minut za občasného míchání. |