Jehněčí s kuskusem na česneku a paprikách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí s kuskusem na česneku a paprikách
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22021 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
700 g | Jehněčí maso |
450 g | Kuskus |
70 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 559,6mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 933,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová kůra, Kuskus, Paprika zelená, Paprika žlutá, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí s kuskusem na česneku a paprikách postup přípravy receptu:
1 | Mouku osolíme a opepříme, přidáme kostičky jehněčího bez tuku a obalíme ho. Pak ho prudce restujeme tři minuty z obou stran. Maso dáme do pekáčku. |
2 | Pak ve stejné pánvi restujeme na oleji dvě minuty kousky paprik a rajčat. Pak zeleninovou směs přidáme k masu do pekáčku. Maso pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů C asi 40 minut. |
3 | Smícháme jeden prolisovaný stroužek česneku, petržel a citronovou kůru. Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Česnekovou směs s cibulí orestujeme dozlatova. Poté promícháme s kuskusem. Směs podáváme k masu. |