Recept

Jehněčí s kuskusem na česneku a paprikách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 22021
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová kůra
700 g Jehněčí maso
450 g Kuskus
70 ml Olej olivový
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata
1 špetka Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 966 kcal
Kilojoule 4 043kJ
27% Sacharidy 96 g
53% Tuky 40 g
4% Sodík 78 mg
63% Bílkoviny 35 g

Jehněčí s kuskusem na česneku a paprikách postup přípravy receptu:

1

Mouku osolíme a opepříme, přidáme kostičky jehněčího bez tuku a obalíme ho. Pak ho prudce restujeme tři minuty z obou stran. Maso dáme do pekáčku.

2

Pak ve stejné pánvi restujeme na oleji dvě minuty kousky paprik a rajčat. Pak zeleninovou směs přidáme k masu do pekáčku. Maso pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů C asi 40 minut.

3

Smícháme jeden prolisovaný stroužek česneku, petržel a citronovou kůru. Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Česnekovou směs s cibulí orestujeme dozlatova. Poté promícháme s kuskusem. Směs podáváme k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept