Recept

Zapečená rýže s jehněčím a meruňkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 22022
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 stroužek Česnek
1,5 ks Cibule
2 polévková lžíce Hrozinky
600 g Jehněčí maso
1 kávová lžička Kmín drcený
120 g Máslo čerstvé
100 g Meruňky
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Šafrán
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
375 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 960 kcal
Kilojoule 4 015kJ
27% Sacharidy 98 g
59% Tuky 44 g
4% Sodík 76 mg
45% Bílkoviny 25 g

Zapečená rýže s jehněčím a meruňkami postup přípravy receptu:

1

Šafrán na chvíli namočíme do dvou lžiček horké vody. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, jehněčí nakrájíme na kousky, sušené meruňky rozpůlíme.

2

Na pánvi na másle orestujeme česnek a cibuli. Pak zvýšíme teplotu a přidáme maso. Po opečení dohněda maso opepříme a osolíme, přidáme kmín, skořici, hrozinky a meruňky. Směs zalijeme vodou a hodinu a půl ji dusíme. Rýži uvaříme s máslem a šafránem.

3

Do zapékací mísy klademe střídavě rýži a maso. Horní vrstvu musí ale tvořit rýže. To pak pečeme dvacet minut v troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept