Zapečená rýže s jehněčím a meruňkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená rýže s jehněčím a meruňkami
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22022 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1,5 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
600 g | Jehněčí maso |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
120 g | Máslo čerstvé |
100 g | Meruňky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Šafrán |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
375 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 98g |
---|---|
Cholesterol | 156,0mg |
Draslík | 321,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 506,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hrozinky, Kmín drcený, Meruňky, Rýže loupaná, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená rýže s jehněčím a meruňkami postup přípravy receptu:
1 | Šafrán na chvíli namočíme do dvou lžiček horké vody. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, jehněčí nakrájíme na kousky, sušené meruňky rozpůlíme. |
2 | Na pánvi na másle orestujeme česnek a cibuli. Pak zvýšíme teplotu a přidáme maso. Po opečení dohněda maso opepříme a osolíme, přidáme kmín, skořici, hrozinky a meruňky. Směs zalijeme vodou a hodinu a půl ji dusíme. Rýži uvaříme s máslem a šafránem. |
3 | Do zapékací mísy klademe střídavě rýži a maso. Horní vrstvu musí ale tvořit rýže. To pak pečeme dvacet minut v troubě. |