Jehněčí podušené v koření - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí podušené v koření
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22025 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
200 g | Hrozinky |
800 g | Jehněčí plec |
125 ml | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kari koření |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
375 ml | Vývar drůbeží |
0,3 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 138,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 42,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Hrozinky, Jehněčí plec, Jogurt bílý, Kari koření, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí podušené v koření postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | Maso okořeníme a na másle ho ze všech stran orestujeme dohněda. |
3 | Ve stejné pánvi restujeme cibuli, česnek a až zesklovatí, přidáme kari, koření, mouku a smažíme další minutu za neustálého míchání. Poté přidáme vývar, hrozinky a maso. Vše za občasného míchání hodinu dusíme pod pokličkou. |
4 | Ke konci vmícháme jogurt, šťávu a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je rýže.