Recept

Zapečené jehněčí s chlebem a broskvemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 22026
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

4 ks Broskve
1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
3 ks Cibule
0,3 dl Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
100 g Hrozinky
900 g Jehněčí kýta
2 polévková lžíce Kari koření
50 g Mandle
125 ml Mléko polotučné
40 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 639 kcal
Kilojoule 2 672kJ
11% Sacharidy 41 g
50% Tuky 38 g
13% Sodík 261 mg
65% Bílkoviny 36 g

Zapečené jehněčí s chlebem a broskvemi postup přípravy receptu:

1

Maso umixujeme na jemno. Sušené broskve a hrozinky namočíme na půl hodiny do vody. Chléb v mléce.

2

Na oleji důkladně orestujeme mleté maso a přemístíme je do velké mísy. Ve stejné pánvi smažíme cibuli nadrobno. Poté, co zesklovatí, přidáme kari, cukr, sůl, pepř a smažíme jednu minutu. Pak přilijeme citronovou šťávu a uvolníme výpečky. Ty nalijeme na maso, přidáme chléb, jedno vejce, broskve, hrozinky a mandle. Rukama směs spojíme.

3

Zbylá vejce ušleháme s mlékem, pepřem, solí a přelijeme přes směs, kterou jsme vložili do ohnivzdorné mísy.

4

Vše pečeme v troubě čtyřicet až padesát minut do změknutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept