Buzara z raků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Buzara z raků
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22027 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Česnek |
3 ks | Cibule |
10 ml | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
2 kg | Rak říční |
1 polévková lžíce | Sůl |
4 dl | Víno bílé |
1 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 456,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 12,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Rajčata, Rak říční, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Buzara z raků postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | Osmažíme ji v hrnci na olivovém oleji dorůžova spolu s drobně pokrájeným česnekem. |
3 | Pak doložíme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, pokrájenou petrželku, zamícháme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. |
4 | Potom přilijeme rybí vývar, dobře omyté raky, hrnec zakryjeme a vaříme 30 minut. |
5 | Po 15 minutách vaření přilijeme k rakům bílé víno a úplně před koncem vaření osolíme, opepříme podle chuti a přidáme pár kapek citronové šťávy. |