Cibule smažená se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibule smažená se slaninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2203 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
160 g | Cibule |
160 g | Slanina vepřová |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 80 kcal
Kilojoule 333kJ
0% Sacharidy 2 g
10% Tuky 7 g
7% Sodík 134 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 10,9mg |
Draslík | 56,6mg |
Vláknina | 544,0mg |
Vitamín A | 6,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Cibule smažená se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na malé kostičky nebo na nudličky a částečně ji roztavíme. |
2 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a přidáme ji ke slanině. Za stálého míchání ji usmažíme do zlatavé barvy. |
3 | Usmaženou cibuli odstavíme a zchladíme, aby dále nehnědla a nehořkla. |
Poznámka
Používáme k přelévání např. bramborových knedlíků.