Tataráček z lososa na fenyklu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tataráček z lososa na fenyklu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22031 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
10 ml | Citronová šťáva |
5 g | Fenykl obecný |
3 g | Kerblík |
5 g | Křen |
250 g | Losos - filety |
125 ml | Olej slunečnicový |
5 g | Olivová pasta černá |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Salát ledový |
1 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 32,5mg |
Draslík | 294,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 12,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Fenykl obecný, Kerblík, Křen, Losos - filety, Olej slunečnicový, Salát ledový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivová pasta černá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tataráček z lososa na fenyklu postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme marinádu. Do misky nasypeme zrníčka fenyklu, nastrouhaný křen, zalijeme olejem a citronovou šťávou. Dle chuti osolíme a opepříme. Nyní vše promícháme a necháme 30 minut odpočinout, aby se chutě promísily. |
2 | Lososa zbavíme kůže a kostí, na jemno nasekáme. Z rozdrceného masa vytvoříme bochánek, který položíme na mělký talíř. |
3 | Jakmile máme tataráček hotový, ozdobíme jej lžící olivové pasty a zalijeme polovinou fenyklové marinády. Do druhé poloviny ještě přidáme na jemno nasekaný kerblík, sůl a pepř dle chuti. Hotový pokrm dozdobíme kerblíkem naloženým v marinádě. Můžeme též obložit salátovými listy. |