Recept

Lozärner Chügelipastete

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 22037
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

200 g Bujón hovězí
1 ks Cibule
50 g Hrozinky
1 ks Jablka
1000 g Listové těsto
50 g Mandle
3 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
300 g Telecí plec
2 ks Vaječný žloutek slepičí
300 g Vepřové maso libové
2 l Víno bílé
250 g Žampiony čerstvé
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

70% Kalorie 1,377 kcal
Kilojoule 5 762kJ
27% Sacharidy 96 g
89% Tuky 67 g
404% Sodík 8 g
72% Bílkoviny 40 g

Lozärner Chügelipastete postup přípravy receptu:

1

Nejdříve upečeme formu z těsta. Listové těsto vyválíme na 4 mm a vykrojíme z něj 2 kulaté placky - menší (24 cm) a větší (32 cm). Menší placku položíme na plech, propícháme vidličkou a na ni doprostřed položíme housku obalenou v hedvábném papíře na objem cca 36 cm. Přes housku položíme větší placku a okraje spojíme s okraji spodní menší placky. Ze zbylého těsta nakrájíme pruhy, kterými ozdobíme připravenou kouli z placek.

2

Vše potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 30 minut. Po upečení těsto opatrně vyjmeme z trouby, odstraníme papírovou kouli zevnitř - a po vychladnutí těsto naplníme.

3

Náplň: telecí a vepřové maso nakrájíme na kostičky a s cibulí opečeme na másle. Zalijeme bílým vínem a podusíme doměkka. Do šťávy nastrouháme jablko.

4

Z mletého vepřového masa okořeněného majoránkou tvoříme kuličky, ty vaříme 10 minut v bujónu. Připravíme si světlou jíšku, zředíme mlékem a bílým vínem, přidáme šťávu z masa, rozinky i s alkoholem a mírně vaříme 20 minut. Přidáme podušené žampiony, masové kostky a kuličky. Vše okořeníme, zahřejeme a rozředíme smetanou a bujónem.

5

Horkou směsí naplníme připravenou formu z těsta, povrch posypeme praženými nakrájenými mandlemi - a přiklopíme vrchním dílem těsta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept