Recept

Hovězí v těstu na pivě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 195 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 165 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 22039
Kategorie: Maso

Ingredience

2 špetka Bobkový list
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčičné semínko
900 g Hovězí libové
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
120 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka polohrubá
80 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián sušený
65 ml Voda pitná
2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 198kJ
3% Sacharidy 12 g
49% Tuky 37 g
8% Sodík 154 mg
63% Bílkoviny 36 g

Hovězí v těstu na pivě postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme se semínky, pepřem, solí a kousky masa. Obalené maso smažíme na oleji asi 4 minuty ze všech stran. Poté ho položíme do ohnivzdorné mísy.

2

Orestujeme plátky cibule, dva prolisované stroužky česneku, za 2 minuty přidáme pivo, worcester, bobkový list, tymián a cukr. Po 3 minutách směs nalijeme na maso a dusíme ho v troubě 2 hodiny na 160 stupňů C.

3

Žampiony rozpůlíme a restujeme na oleji, pak je přisypeme k masu.

4

Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, tymiánem a pepřem podle chuti. Přimícháme máslo, vodu a po hnětení těsto vyválíme a položíme do navlhčené mísy a uprostřed propíchneme. Pečeme dalších 30–40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept