Jednoduchý recept

Jemné karamelky s čokoládou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2204

Ingredience

200 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Med včelí
500 ml Mléko polotučné
70 g Máslo čerstvé
200 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

143% Kalorie 2,812 kcal
Kilojoule 11 766kJ
110% Sacharidy 396 g
174% Tuky 130 g
3% Sodík 52 mg
48% Bílkoviny 27 g

Jemné karamelky s čokoládou postup přípravy receptu:

1

Mléko nalijeme do mísy, přidáme nastrouhanou čokoládu, cukr, med a 50g másla a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hustá pasta.

2

Čtvercovou pečící formu vymažeme máslem a hmotu do ní rozetřeme. Špičkou nože si naznačíme čtverečky, zakryjeme potravinovou fólií a necháme zcela vychladnout, poté vložíme ještě na půl hodiny do lednice.

3

Z vytuhlého karamelu nakájíme jednolivé kostičky. Hotové karamelky uchováváme v uzavřené nádobě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept