Lososové kapsy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososové kapsy
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22042 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Smetanová omáčka | |
---|---|
10 ml | Mléko polotučné |
1 g | Pepř černý mletý |
1 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 ml | Vývar rybí |
Lososové kapsy | |
2 g | Cibule |
5 g | Citronová kůra |
280 g | Listové těsto |
400 g | Losos - filety |
50 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
1 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 906,2mg |
---|---|
Cholesterol | 182,2mg |
Draslík | 268,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vývar rybí, Cibule, Citronová kůra, Losos - filety, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lososové kapsy postup přípravy receptu:
1 | Naporcovaného a osoleného lososa podusíme na másle 30 minut. Necháme vychladnout. |
2 | Mezitím vyšleháme 25 g másla s citronovou kůrou do pěny, přidáme 1 menší cibuli pokrájenou na jemné kostičky. Dochutíme solí a pepřem. |
3 | Listové těsto rozválíme na plát a rozdělíme do 12 stejně velkých čtverců. Ze dvou čtverců slepíme kapsu, do které vložíme jeden kousek lososa a zalijeme citronovým máslem. Nakonec celou kapsu uzavřeme. Tento postup opakujeme tak dlouho, dokud nevytvoříme 6 kapes. |
4 | Všech 6 zabalených lososů přendáme na plech, pomažeme máslem a vložíme do předem vyhřáté touby. Pečeme na 190 stupňů Celsia 10 minut. |
5 | Nyní v hrnci přivedeme k varu rybí vývar. Vedle v misce vyšleháme žloutky. Do těch pomalu vmícháme horký vývar. Celou směs vrátíme do hrnce a přidáme sůl a pepř. Za stálého míchání prohřejeme, ale nevaříme. Prohříváme tak dlouho, dokud nezhoustne. Nakonec přilijeme mléko a vše promícháme. |
6 | Kapsy z lososa rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s omáčkou. Dozdobíme dle vlastní fantazie. |