Jednoduchý recept

Dušené hovězí s bramborem na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 178 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 170 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22043

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Brambory
1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Cibule
1 plátek Citronová kůra
2 ks Cuketa
900 g Hovězí libové
500 ml Hovězí vývar základní
80 g Mouka polohrubá
65 ml Olej olivový
1 ks Pastinák
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
250 ml Víno červené
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 905kJ
8% Sacharidy 29 g
24% Tuky 18 g
23% Sodík 454 mg
69% Bílkoviny 39 g

Dušené hovězí s bramborem na víně postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s pepřem, solí, obalíme v ní maso. Na oleji ho pak restujeme dohněda, nakonec ho přemístíme do ohnivzdorné mísy.

2

Na oleji restujeme čtyři minuty prolisovaný česnek a cibulku nadrobno. Poté přisypeme pórek a za tři minuty přemístíme k masu.

3

Na pánvi přivedeme k varu vývar, víno, bylinky, sůl a pepř. Poté, co se zredukuje na polovinu, směs přilijeme k masu. Přidáme bobkový list, kůru a vše dvě hodiny v troubě dusíme.

4

Nakonec přidáme cukety pokrájené na plátky, nadrobno nakrájený brambor a plátky pastináku. Po třiceti minutách můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept