Recept

Dušené hovězí na víně a žampionech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22044

Ingredience

150 g Celer sterilovaný
6 ks Cibulka jarní
680 g Hovězí libové
1 špetka Nové koření celé
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
375 ml Víno červené
2 stroužek Česnek
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 527 kcal
Kilojoule 2 207kJ
7% Sacharidy 24 g
30% Tuky 23 g
21% Sodík 429 mg
75% Bílkoviny 42 g

Dušené hovězí na víně a žampionech postup přípravy receptu:

1

Hovězí nakrájíme na kostky, cibulky nasekáme na drobno, česnek prolisujeme, celer nakrájíme na kousky a žampiony na plátky.

2

Maso zprudka pět až deset minut restujeme na oleji dohněda.

3

Na jiné pánvi restujeme cibulku, česnek a celer. Za čtyři minuty, po zhnědnutí, přidáme žampiony a po jedné minutě ještě nové koření, víno, protlak, tymián, sůl a pepř podle chuti.

4

Poté přidáme maso a v troubě vše dusíme přibližně dvě hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept