Dušené hovězí na víně a žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí na víně a žampionech
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 135 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22044 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Celer sterilovaný |
2 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibulka jarní |
680 g | Hovězí libové |
1 špetka | Nové koření celé |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
375 ml | Víno červené |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 98,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 468,4mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer sterilovaný, Česnek, Cibulka jarní, Hovězí libové, Nové koření celé, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hovězí na víně a žampionech postup přípravy receptu:
1 | Hovězí nakrájíme na kostky, cibulky nasekáme na drobno, česnek prolisujeme, celer nakrájíme na kousky a žampiony na plátky. |
2 | Maso zprudka pět až deset minut restujeme na oleji dohněda. |
3 | Na jiné pánvi restujeme cibulku, česnek a celer. Za čtyři minuty, po zhnědnutí, přidáme žampiony a po jedné minutě ještě nové koření, víno, protlak, tymián, sůl a pepř podle chuti. |
4 | Poté přidáme maso a v troubě vše dusíme přibližně dvě hodiny. |