Dušený krocan na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený krocan na žampionech
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22048 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
500 g | Krocan |
20 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
1 špetka | Tymián sušený |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 85,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Krocan, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rajčata, Tymián sušený, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený krocan na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme, papriku a celer nakrájíme na jemno, maso na proužky a žampiony na polovinu. |
2 | Na oleji restujeme česnek, cibuli, papriku, celer a po deseti minutách přimícháme rajčata, chilli koření, pepř, mletou papriku a tymián. Po promíchání přidáme ještě maso a žampiony. Vše dusíme třicet minut, občas promícháme. |