Recept

Dušené vepřové na jablkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22050

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
2 kávová lžička Hořčice
2 ks Jablka
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
20 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
400 g Vepřové maso libové
125 ml Víno jablečné
250 ml Vývar zeleninový
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 718kJ
9% Sacharidy 31 g
28% Tuky 21 g
15% Sodík 298 mg
38% Bílkoviny 22 g

Dušené vepřové na jablkách postup přípravy receptu:

1

Na oleji restujeme maso dohněda, poté jej uložíme do ohnivzdorné mísy.

2

Na pánvi restujeme kolečka cibulky a plátky žampionů. Po pěti minutách přisypeme mouku, vše promícháme a prohříváme další minutu. Pak přidáme víno, vývar, hořčici, pepř a přivedeme za stálého míchání k varu. Po zhoustnutí poklademe plátky jablek na maso a přelijeme vše omáčkou. To dusíme v troubě asi hodinu až hodinu a čtvrt do změknutí. Ozdobíme petrželí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept