Dušené vepřové na jablkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené vepřové na jablkách
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22050 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
2 kávová lžička | Hořčice |
2 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
20 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
400 g | Vepřové maso libové |
125 ml | Víno jablečné |
250 ml | Vývar zeleninový |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 72,1mg |
Draslík | 405,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 233,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Jablka, Olej slunečnicový, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřové maso libové, Víno jablečné, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené vepřové na jablkách postup přípravy receptu:
1 | Na oleji restujeme maso dohněda, poté je uložíme do ohnivzdorné mísy. |
2 | Na pánvi restujeme kolečka cibulky a plátky žampionů. Po pěti minutách přisypeme mouku, vše promícháme a prohříváme další minutu. Pak přidáme víno, vývar, hořčici, pepř a přivedeme za stálého míchání k varu. Po zhoustnutí poklademe plátky jablek na maso a přelijeme vše omáčkou. Dusíme v troubě asi hodinu až hodinu a čtvrt do změknutí. Ozdobíme petrželí. |
Poznámka
1