Losos po staroanglicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos po staroanglicku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22051 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
5 g | Citronová kůra |
3 ml | Citronová šťáva |
5 g | Estragon |
2 g | Kapary |
500 g | Losos - filety |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
1 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 860,3mg |
---|---|
Cholesterol | 59,3mg |
Draslík | 298,4mg |
Vláknina | 392,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Estragon, Losos - filety, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos po staroanglicku postup přípravy receptu:
1 | Naporcovaného a osoleného lososa na části másla podusíme 30 minut. Poté necháme zchladnout. Když je losos vychladlý, odstraníme z něj kůži a kosti a natrháme na menší kousky. Kousky lososa obalíme ve směsi z citronové kůry, estragonu a kaparů. Zatím celou směs necháme v misce, ve které jsme ji připravovali. |
2 | V pánvi přepustíme zbylé máslo. Do tekutého másla přidáme citronovou šťávu, máslo, na němž jsme dusili lososa, dochutíme solí a pepřem. Nakonec vzniklou tekutinu smícháme s ochucenými kousky lososa. |
3 | Takto připraveného lososa narovnáme do šesti misek o objemu 150 ml a vložíme na 3 hodiny do ledničky. Než lososa nabídneme hostům, vyndáme ho z ledničky a necháme 45 minut uležet v pokojové teplotě. |
4 | Podáváme s na sucho opečenou topinkou a řeřichovým salátem. |