Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 22051
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

5 g Citronová kůra
3 ml Citronová šťáva
5 g Estragon
2 g Kapary
500 g Losos - filety
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
1 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 832kJ
0% Sacharidy 1 g
19% Tuky 14 g
6% Sodík 121 mg
30% Bílkoviny 17 g

Losos po staroanglicku postup přípravy receptu:

1

Naporcovaného a osoleného lososa na části másla podusíme 30 minut. Poté necháme zchladnout. Když je losos vychladlý, odstraníme z něj kůži a kosti a natrháme na menší kousky. Kousky lososa obalíme ve směsi z citronové kůry, estragonu a kaparů. Zatím celou směs necháme v misce, ve které jsme ji připravovali.

2

V pánvi přepustíme zbylé máslo. Do tekutého másla přidáme citronovou šťávu, máslo, na němž jsme dusili lososa, dochutíme solí a pepřem. Nakonec vzniklou tekutinu smícháme s ochucenými kousky lososa.

3

Takto připraveného lososa narovnáme do šesti misek o objemu 150 ml a vložíme na 3 hodiny do ledničky. Než lososa nabídneme hostům, vyndáme ho z ledničky a necháme 45 minut uležet v pokojové teplotě.

4

Podáváme s na sucho opečenou topinkou a řeřichovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept