Dušená zelenina na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená zelenina na kari
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22056 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Brokolice |
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Hrušky |
2 polévková lžíce | Kari koření |
200 g | Karotka baby |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
200 g | Květák |
60 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 ml | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 1,5mg |
Draslík | 534,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,8mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hrušky, Kari koření, Karotka baby, Koriandr čerstvý, Květák, Olej arašídový (podzemnicový), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená zelenina na kari postup přípravy receptu:
1 | Na oleji restujeme sedm minut cibuli nadrobno a prolisované stroužky česneku. Poté přidáme kostičky hrušek a restujeme dalších sedm minut, můžeme během toho přilít trochu vody. Pak přimícháme protlak a kari, po dvou minutách ještě vývar, osolíme, opepříme a přivedeme k varu na patnáct minut. |
2 | Poté přisypeme mrkev a dusíme pět minut. Pak přidáme brokolici a květák. Za deset minut posypeme pokrm koriandrem. |
Poznámka
Podáváme s rýží.