Bílá ryba s bramborovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 58 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílá ryba s bramborovou kaší
Celkový čas: | 58 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22057 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
500 g | Brambory |
1 ks | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Cuketa |
500 g | Okoun - filety |
40 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata |
125 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Celer bulvový, Česnek, Citronová šťáva, Cuketa, Oregano sušené, Rajčata, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Okoun - filety, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílá ryba s bramborovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme a rozmačkáme, přidáme k nim citronovou šťávu a pepř. |
2 | Na pánvi na oleji restujeme pórek na jemno a jeden prolisovaný stroužek česneku. Za dvě minuty přidáme oregano, žampiony a kolečka celeru. Za další dvě minuty vlijeme protlak. Do čtyř minut se uvolní aroma, pak přidáme plátky cuket, rajčata, víno a vše vaříme pět minut do zhoustnutí. Poté vložíme na šest minut rybu a vmícháme bazalku a petržel. |
3 | Rybu podáváme s bramborovou kaší. |