Limetkový losos - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Limetkový losos
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22062 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 g | Fenykl obecný |
5 ml | Limetková šťáva |
175 g | Losos obecný |
5 ml | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
1 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 796,0mg |
---|---|
Cholesterol | 45,5mg |
Draslík | 300,4mg |
Vláknina | 683,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fenykl obecný, Limetková šťáva, Losos obecný, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Limetkový losos postup přípravy receptu:
1 | Lososa naporcujeme, posypeme nadrceným fenyklem, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Takto připraveného lososa pokapeme šťávou z limetky a olejem. |
2 | Lososa vložíme do zapékací misky a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 200 stupňů Celsia 30 minut. |
3 | Upečeného lososa upravíme na talíře a podáváme s bramborami. |