Chobotničky v marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chobotničky v marinádě
Chobotničky v marinádě
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22064 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
marináda | |
---|---|
5 ks | Česnek |
1 l | Ocet vinný |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1,5 l | Voda pitná |
Chobotničky v marinádě | |
2 kg | Chobotnice |
2 polévková lžíce | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 192,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 428,8mg |
Vitamín A | 612,2mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 21,7mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ocet vinný, Rozmarýn čerstvý, Voda pitná, Chobotnice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chobotničky v marinádě postup přípravy receptu:
1 | Chobotničky dobře omyjeme slanou vodou a aby změkly, bouchneme s nimi několikrát o kuchyňskou desku. Vložíme je do studené osolené vody a vaříme přibližně 1,5 hodiny. |
2 | Připravíme marinádu: |
3 | Do menšího hrnce nalijeme olej, rozpálíme ho a česnek nakrájený na plátky osmažíme jen dorůžova. Přidáme k němu rozmarýn, pepř, 1 litr rozředěného vinného octa s 1-1,5 litrem vody. Vše povaříme 15 minut a dáme vychladnout. |
4 | Uvařené chobotničky vložíme do studeného nálevu a necháme v chladničce 2 dny marinovat. |