Recept

Kapr pečený v bramborách

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 22068

Ingredience

1 kg Brambory
1 kg Kapr obecný
1 kávová lžička Kmín celý
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Sůl
4 dl Víno bílé
4 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 779 kcal
Kilojoule 3 260kJ
10% Sacharidy 36 g
53% Tuky 40 g
44% Sodík 883 mg
92% Bílkoviny 52 g

Kapr pečený v bramborách postup přípravy receptu:

1

Kapra (nebo jinou sladkovodní rybu) očistíme, vykucháme, odřežeme hlavu a dobře omyjeme. Kapra naporcujeme, osolíme, opepříme o posypeme drobně nakrájeným česnekem z každé strany.

2

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Zapékací mísu vymažeme olejem, poklademe do ní polovinu brambor, osolíme a opepříme, posypeme kmínem, položíme na ně porce kapra, zakryjeme druhou polovinou brambor, které také osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Víno smícháme s 1 dl oleje a brambory přelijeme.

3

Pečeme při 175 °C v předehřáté troubě přibližně 45 minut (i více).

4

Pokud je potřeba, během pečení podlijeme vodou.

5

Upečené brambory mají zlatohnědou kůrku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept