Kapr pečený v bramborách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr pečený v bramborách
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22068 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory |
4 ks | Česnek |
1 kg | Kapr obecný |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Sůl |
4 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kapr obecný, Kmín celý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr pečený v bramborách postup přípravy receptu:
1 | Kapra (nebo jinou sladkovodní rybu) očistíme, vykucháme, odřežeme hlavu a dobře omyjeme. Kapra naporcujeme, osolíme, opepříme o posypeme drobně nakrájeným česnekem z každé strany. |
2 | Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Zapékací mísu vymažeme olejem, poklademe do ní polovinu brambor, osolíme a opepříme, posypeme kmínem, položíme na ně porce kapra, zakryjeme druhou polovinou brambor, které také osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Víno smícháme s 1 dl oleje a brambory přelijeme. |
3 | Pečeme při 175 °C v předehřáté troubě přibližně 45 minut (i více). |
4 | Pokud je potřeba, během pečení podlijeme vodou. |
5 | Upečené brambory mají zlatohnědou kůrku. |