Jednoduchý recept

Burisonové knedlíky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2207

Ingredience

4000 g Knedlíky v prášku
650 g Mouka pšeničná hrubá
40 g Sůl
280 g Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 953 kcal
Kilojoule 3 986kJ
49% Sacharidy 177 g
11% Tuky 8 g
140% Sodík 3 g
64% Bílkoviny 36 g

Burisonové knedlíky postup přípravy receptu:

1

Knedlíky v prášku vsypeme do mísy, promícháme, přidáme vejce rozšlehaná s vodou a zpracujeme v hustší těsto. Necháme je 5 minut odpočinout.

2

Těsto rozkrojíme na 10 stejných dílů a ty ztvarujeme na šišky o průměru asi 5-6cm. Vkládáme je do vařící osolené vody a vaříme 20-25 minut. Během varu knedlíky obrátíme.

3

Uvařené knedlíky ihned rozkrájíme na plátky nebo je propícháme, aby vyprchala pára.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept